Posted on Leave a comment

Den Perfekte Familie

Jeg har en perfekt familie. Kanskje den mest perfekte i denne verden. Den beste familien i denne verden. Hva definerer egentlig en perfekt familie? Hvorfor er akkurat min familie, bedre enn alle andre familier der ute?

Hardt arbeid!

Gode mennesker.

Kvalitet over kvantitet.

Jeg ble kjent med min kone ved en ren tilfeldighet. Og vi så hverandre i to timer før vi gikk hvert til vårt. Jeg klarte å få nummeret hennes og jeg ringte henne tre dager og fem øl etterpå. Første daten inneholdt to kaffe hver og fem timer med snakk. Kvalitet-snakk. Ser dere formelen? Det er et nummerspill. På veldig forskjellige punkter i livet møttes vi, og lidenskapen og gnisten ble tent. Det var ikke før to år etterpå, at vi skulle finne sammen og forbli sammen. I et rasende tempo ble vi sammen, jeg fridde, vi flyttet sammen, giftet oss og ble gravide. Det gikk fort, men aldri et sekund tvilte jeg, ikke et sekund stilte jeg meg spørsmålet om dette var den riktige veien å gå. Selv ikke da jeg skalv som et aspeløv og min kone hadde fnisebyge foran dommeren på tinghuset som smidde våre lenker. Vi giftet oss ikke for gaver, oppmerksomhet eller stort, dyrt selskap. Vi giftet oss med og for hverandre. Stille, rolig og avslappende.

Sammen med min kone, kom det også en liten gutt inn i livet mitt. Liten den gang, men nå etter snart fire år, er han blitt en ung mann. En ung mann jeg er beæret over å få se vokse. Beæret over å få ta del i oppdragelsen og utformingen av hans reise. Og beæret over å få være en så stor del av hans reise. Lucas var min kone, Cecilie, sin sønn fra før hun møtte meg. I begynnelsen var jeg ste-pappa, bonus-pappa eller husfar. Nå er jeg pappaen hans. Han er ikke ste-sønnen min, han er sønnen min. Hver gang jeg tilbringer tiden med ham, merker jeg hvor smart han er, hvor reflektert og intelligent han er. Jeg ser meg selv i ham. Jeg kjenner meg igjen i hans problemer, situasjoner og utvikling. Hvordan er det mulig når vi ikke deler blod? Det kalles instinkter. En fars instinkter ovenfor sin sønn.

Så til slutt kom min datter til verden. Fars lille øyensten. Oppkalt etter det vakreste navnet jeg kom på. Og et kjærlighetsbarn i ordets rette forstand. Dette markerte også starten på den vanskeligste delen av min families reise. Vi var ikke forberedt på alle konsekvensene som skulle skje. Og la dere ikke lure. Dette er ikke konsekvenser som er “helt normalt” hos småbarnsfamilier med nytt barn. Uten å tråkke opp igjen denne tilbakelagte, nedtråkkede stien, det var sykdom, slitasje og store familiære problemer som truet vår lille flokk. Og da vi alle fire var tynnslitt, sliten og ønsket å gi opp, fant vi ut av en eneste ting: lidenskapen, gnisten, kjærligheten og omtanken hadde ikke fått en eneste skramme. Og det var disse steinene vi hadde bygget vårt hus på. Dette var vår grunnmur, og den var urokkelig.

I dag har vi ikke lenger et bygg av tre på toppen av en grunnmur. Vi bygde resten av huset i mur. Vi brukte det samme materialet som grunnmuren til resten av huset. Alle som kjenner meg godt, vet hva jeg snakker om. Men kanskje er det de som kjenner meg godt, som kjenner huset mitt i minst grad. For bak all fasaden, bak husets fire vegger, er familien min en glødende kjerne. Jeg er ekstremt glad for at vi innså hvor vi måtte rekonstruere. I dag har jeg en perfekt familie. Vi har en dynamikk som en sportsbil. Vi har en kjerne som en kampestein. Vi har et skjold som kevlar. Vi har et samhold bygget på verdens enkleste premiss: Den femte dimensjon er kjærlighet. Og ja, dette høres sikkert klissete ut. Men for deg som rynker på nesen, du vet ikke hva du snakker om. Familien min og meg, vet hva det vil si å leve i den femte dimensjon. Over tid, over rom, over avstand over punkt. Den femte dimensjon er den sterkeste, mest solide og mest urokkelige.

JEG har verdens beste familie. JEG har den perfekte familien. Og ingenting noen sier, mener eller tenker, kan overbevise meg om noe annet.

Leave a Reply